Nieuw logo voor vernieuwde Anne Frank school

Nieuw logo voor vernieuwde Anne Frank school

23 maart 2023 Stichting OVO

Op maandag 20 maart werd op de Anne Frankschool het nieuwe logo op de gevel van de school onthuld. Op het schoolplein hadden leerkrachten, leerlingen, ouders en genodigden zich verzameld om hier getuige van te zijn. Na het zingen van het schoollied en een korte speech van directeur Sanne Hooimeijer, werd het logo onthuld door Dominique uit groep 1en Valeri uit groep 8. Zij zijn respectievelijk de jongste en oudste leerling van deze school. Na dit officiële moment werd iedereen uitgenodigd om de vernieuwde school te komen bekijken en ervaren.

Nieuwe lesmethode in een vernieuwde omgeving

“Toen ik hier eind 2021 als directeur werd aangesteld, was er veel werk aan de winkel,” vertelt Sanne. “Het schoolgebouw was gedateerd en er was het nodige aan vervanging toe; zowel het interieur, als de leermethoden en het meubilair. Toen ben ik met het team en de directie van Stichting OVO plannen gaan maken om de hele school weer helemaal up-to-date te krijgen. En daar zien we vandaag het eerste resultaat van. Iedereen kan met eigen ogen zien dat het gebouw er weer mooi uit ziet, het meubilair vervangen is en er nieuwe boeken aangeschaft zijn. Maar de grootste veranderingen zitten in de leermethodiek,” verzekert Sanne. “Er is onder andere een nieuwe leesmethode aangeschaft, er is meer aandacht voor kunst en cultuur en we hebben De Rijke Schooldag ingevoerd. Met De Rijke Schooldag bieden we een maal per week na schooltijd kosteloos een workshop aan, zodat onze leerlingen nog meer kunnen leren en ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan schilderen en tekenen, streetdance, robotica & programmeren, kickboksen en EHBO.”

Kernwaarden 'S.T.E.R.K.'

“Samen hebben we ook onze kernwaarden nieuw leven ingeblazen en die zijn de leidraad voor alles wat we doen. Wij hebben gekozen voor het woord STERK, Samen, Trots, Eerlijk, Respect en Kwaliteit. En met deze kernwaarden willen we onze leerlingen laten groeien. Al onze ambities komen samen in ons nieuwe logo, waar de boom symbool staat voor groei en bescherming. En de verbinding met Anne Frank is natuurlijk de kastanjeboom die zij in haar dagboek beschreef. De onthulling van ons nieuwe logo is voor ons team min of meer het startsein om al onze plannen en ambities waar te gaan maken. We hebben er zin in!”