Werken bij

Een hechte club gepassioneerde collega's.

Werken bij OVO betekent het ontdekken en ontwikkelen van talenten. Niet alleen van de kinderen en leerlingen, maar ook van jezelf en collega's. Je krijgt bij ons de ruimte en mogelijkheden om je eigen richting te bepalen. We bieden individuele scholing, jaarlijkse bijeenkomsten en je kunt zowel binnen het basisonderwijs als het middelbaar onderwijs horizontaal en verticaal doorstromen. 

Passie, vakmanschap en onderwijsinnovatie
Binnen onze scholengemeenschap zien we overal het OVO-DNA terug: passie voor het onderwijs, vakmanschap en klaar voor onderwijsinnovatie. Bevlogen en betrokken collega's die zich dagelijks inzetten voor open onderwijs voor iedereen. Met oog voor de cultuurverschillen, inclusiviteit en gericht op participatie binnen de maatschappij. Voel jij dit ook zo? Bekijk dan onze vacatures en kom gerust eens langs voor een bakje koffie. Je bent van harte welkom!

Onze vacatures

Bekijk hieronder onze huidige vacatures. Je kunt altijd even contact opnemen met onze Talentmanager a.i. Martine Kooi (mkooi@stichtingovo.nl) voor een open sollicitatie of een eerste kennismaking. Zij vertelt je graag meer over onze Stichting en de scholen!

Ben jij op zoek naar een aantrekkelijke, gevarieerde en uitdagende baan in het basisonderwijs? Wij zoeken nog leuke collega's om de teams te completeren op twee basisscholen van Stichting OVO. Op één van de 10 basisscholen van Stichting OVO zoeken we een leerkracht voor de kleuters en op een andere school een leerkracht voor 1,0 FTE voor groep 8. De fulltime posities kunnen ook met meerdere parttimers worden ingevuld.

Je gaat werken met oprecht betrokken collega’s. Zij maken je graag wegwijs binnen onze scholen. Met elkaar zorgen we voor een prettige en veilige leer- en werkomgeving. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO PO en inschaling in LB.

Wie ben jij?

Je bent bevoegd leerkracht basisonderwijs. Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Je bent een teamspeler en hebt een duidelijke visie op onderwijs en de ontwikkeling van het kind en je kunt die visie verbinden aan de visie van onze scholen. Je weet een klimaat neer te zetten waarin ieder kind zich gehoord en gezien voelt. Je bent ambitieus, betrokken en verbindend.

Informatie en solliciteren:

Voor een informatief gesprek of vragen kun je contact opnemen met Martine Kooi - Talentmanager a.i. - via 06 185 000 30 of per mail mkooi@stichtingovo.nl.
Sollicitaties kunnen worden gericht aan Stichting OVO, t.a.v. Martine Kooi mkooi@stichtingovo.nl.

Stichting OVO 

Open onderwijs voor iedereen
Samen Leren
amen Leven  

Iedereen heeft talent en bij Stichting OVO is iedereen welkom om die talenten en interesses te ontdekken en te ontwikkelen. Dit doen we door open onderwijs te bieden in de regio Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam, waarbij we geen onderscheid maken tussen afkomst, geaardheid, levensovertuiging of religie. We kijken samen met de leerling en ouders naar het onderwijsaanbod dat het beste bij de behoeften en mogelijkheden van de leerling past, zowel qua onderwijsrichting als onderwijsconcept.   

Wegens het vertrek van de huidige functionaris zijn we op zoek naar een

Manager Facilitaire Zaken

die van een uitdaging houdt!

Als Manager Facilitaire Zaken werk je vanuit de afdeling Onderwijsservices van stichting OVO. Deze afdeling verleent ondersteuning aan 10 basisscholen en 4 middelbare scholen in Gorinchem en Hardinxveld- Giessendam, de bestuurder en de raad van toezicht. De ondersteunende dienstverlening aan de scholen, gebundeld in de afdeling Onderwijsservices, is gericht op inkoop, facilitaire dienstverlening, huisvesting, financiën, ICT, HR en personeels- en salarisadministratie (PSA).

De Manager Facilitaire Zaken is verantwoordelijk voor inkoop en contractmanagement, facilitaire dienstverlening en de huisvesting van de gebouwen van stichting OVO. Ook het beheer van de verzekeringsportefeuille, het afsluiten van verhuurcontracten en het beheer van twee Brede Scholen behoort tot de scope van de taken van de afdeling. Naast de uitvoering van reguliere werkzaamheden ben je verantwoordelijk voor projecten zoals bijvoorbeeld het voorbereiden en houden van aanbestedingsprocedures, uit te voeren huisvestingsprojecten en het actualiseren van het meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Je bent niet alleen operationeel verantwoordelijk, ook op tactisch en strategisch niveau speel je een rol als het gaat over het sturing geven aan processen en het vormgeven van het lange termijn perspectief. Het team waaraan je leiding geeft bestaat uit twee projectmedewerkers. De functie valt onder de verantwoordelijkheid van de transitiedirecteur Onderwijsservices.

Voor de komende periode hebben we ambitieuze doelen gesteld voor de afdeling Facilitaire Zaken. We willen ons de komende tijd verder ontwikkelen tot een afdeling waar effectieve en efficiënte dienstverlening wordt geboden en willen in toenemende mate een aantoonbare toegevoegde waarde bieden aan de scholen. Dit vraagt om een gemotiveerde, enthousiaste Manager Facilitaire Zaken die een uitdaging niet schuwt en er plezier in heeft om met het team bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de afdeling.

Ben jij de kandidaat die we zoeken?

Wij verwachten dat jij | HBO/WO, Verbindend, Resultaatgericht, Systematisch, Pragmatisch bent én

 • Beschikt over een afgeronde hbo of wo-opleiding op het gebied van facilitair management, vastgoed en/of inkoopmanagement;
 • Aantoonbare werkervaring hebt in een vergelijkbare functie en aansturing van meerdere locaties;
 • Je aantoonbare ervaring hebt met sturing op tactisch niveau en visie-ontwikkeling  op de deelgebieden  van deze functie;
 • Kennis hebt van relevante wet- en regelgeving;
 • Beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;
 • Kunt werken met reguliere kantoorapplicaties (zoals Microsoft 365);
 • Beschikt over actuele kennis over inkoop, facilitaire dienstverlening en huisvesting;
 • Een verbindende rol kan spelen naar de stakeholders (waaronder de schooldirecties);
 • Aantoonbaar kunt sturen op resultaat en deze resultaatgerichtheid ook terug laat komen in je aanpak;
 • Systematisch en pragmatisch kunt werken en dit ook kunt laten zien;
 • Een volwaardig gesprekspartner bent op alle niveaus binnen- en buiten de organisatie, hierbij denkend aan bijvoorbeeld de gemeente;
 • Facilitaire projecten kunt initiëren, aansturen en binnen budget weet af te ronden;
 • Als je gewend bent zelf met O-prognose te werken, zou dat heel mooi zijn.
AANBOD | wij vragen veel, maar geven daar ook veel voor terug
 • Een tijdelijk contract, 32-40 uur p/w, met uitzicht op vast. De inschaling geschiedt op basis van opleiding en (werk)ervaring, conform de CAO-VO, in schaal 12;
 • Een klein maar zeer hecht team, waar zeker aandacht voor elkaar is;
 • Stichting OVO streeft naar een diverse samenstelling van haar personeelsbestand en naar een inclusieve organisatie. Wij denken dat verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten ons als stichting kunnen doen laten groeien;
 • 11 vakantieweken per jaar;
 • Deelname aan het ABP pensioenfonds;
 • 8% vakantietoeslag en
 • 8,33% eindejaarsuitkering.
PROCEDURE | Kennismaking en selectie

De procedure start met een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur, door middel van een oriënterend gesprek. Hierna volgen, bij wederzijdse geschiktheid, vervolggesprekken.

GEÏNTERESSEERD ? | Wij wel!

Herken jij jezelf en ben je geïnteresseerd in deze mooie rol? Wil jij maatschappelijke impact hebben en ga je voor ontwikkeling en kansengelijkheid van jongeren? De streefdatum van indiensttreding is 1 september 2024, eerder is mogelijk indien gewenst. Stuur je mail naar: rvroegh@stichtingovo.nl (Rob Vroegh). Voor vragen kun je contact opnemen met Rob Vroegh, te bereiken via 06-19834161

ORGANISATIE | Stichting OVO

Samen leren, samen leven

Wij geloven dat iedereen talent heeft.Iedereen heeft talent. Dat weten we bij Stichting OVO zeker. Wij geloven in gelijke kansen voor iedereen om die talenten te ontwikkelen. Op tien basisscholen en vier middelbare scholen in de Gemeente Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam. Waar kinderen en leerlingen de ruimte krijgen om te groeien tot wie ze zijn. Je bent van harte welkom!

Persoonlijke aandacht.Op onze scholen hebben we extra aandacht voor de persoonlijke groei van onze leerlingen. We leren omgaan met verschillende culturen in een warme, vriendelijke sfeer en zorgen dat iedereen zich welkom voelt. Ongeacht afkomst, identiteit of levensovertuiging. We bereiden onze kinderen en leerlingen voor op een plekje in de maatschappij en investeren in elk individu. Want één ding is zeker: bij Stichting OVO kijken we verder dan het klaslokaal.

Samen leren, samen leven.Op de OVO-scholen leren we mét en ván elkaar. We gaan respectvol met elkaar om en we zoeken naar de verbinding. Die normen en waarden geven we mee aan iedereen. Tegelijkertijd omarmen we de diversiteit binnen onze scholen en hebben we oog voor verschillende karakters. Want iedereen is uniek en dat mag gezien worden.

Over PO De Toekomst

PO De Toekomst is de basisschool voor nieuwkomers. De school is gevestigd aan de Schepenenstraat 5 in Gorinchem. Voor de leerlingen is het belangrijk dat zij zich zo snel mogelijk in Nederland weten te redden. Daarom ligt de nadruk in ons onderwijs op Nederlandse taal- en cultuuronderwijs. Daarnaast geven we les in andere basisvakken. Er wordt klassikaal, in kleine groepjes en individueel met de leerlingen gewerkt.

PO De Toekomst:
 • werkt met leerlingen thematisch en integraal aan taalontwikkeling;
 • is een vreedzame school: biedt leerlingen een cultuur- en trauma sensitieve omgeving die veilig, duidelijk en voorspelbaar is;
 • heeft oog voor de ontwikkeling van het gehele kind. Het onderwijs op PO De Toekomst is erop gericht om leerlingen op termijn zo soepel mogelijk te laten instromen in het reguliere onderwijs.

Ben jij op zoek naar een ambitieuze omgeving, midden in de samenleving van Gorinchem, waar leren met- en van elkaar voorop staat?

PO De Toekomst heeft een vacature Onderwijsassistent Taalschool (1,0 fte)

Wat bieden wij jou?

Een hele leuke baan op een groeiende, veelzijdige school. Je gaat werken met oprecht betrokken collega’s. Zij maken je graag wegwijs op onze school. Met elkaar zorgen we voor een uitdagende leer- en werkomgeving. In de groep is fulltime een onderwijsassistent aanwezig.

Iedereen is welkom op onze school.

Wie ben jij?

Je bent bevoegd of bijna bevoegd leerkracht (ook als LIO-er word je uitgenodigd te solliciteren). Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Je bent in staat een sterk pedagogisch klimaat neer te zetten waarin ieder kind zich gehoord en gezien voelt. Je bent betrokken, verbindend en hebt een open lerende houding ten aanzien van je eigen ontwikkeling. Het is een pré als je een NT2 opleiding gevolgd hebt.

Informatie en solliciteren: Voor een informatief gesprek of met vragen kun je contact opnemen met Carin Wichers - Teamleider - via 06- 43171190 of per mail naar cwichers@stichtingovo.nl.

Solliciteren kan bij Martine Kooi - Talentmanager a.i.- via 06 185 000 30 of per mail mkooi@stichtingovo.nl

Voor de sectie Frans zoeken wij een tweedegraads docent voor 20 uur

Jij ...

Spreekt, schrijft en ademt de Franse taal. Sterker: je droomt zelfs in het Frans! Met jouw enthousiaste manier van lesgeven weet jij de liefde voor de mooiste taal ter wereld en de rijke Franse cultuur over te brengen op je leerlingen. Je denkt graag mee over de invulling en uitvoering van de Franse lessen in de onderbouw, waar activerende werkvormen centraal staan. Je staat open voor meer formatief evalueren dan het geven van toetsen en ziet het afwisselend lesgeven aan verschillende niveaus (mavo/havo/atheneum) als een toffe uitdaging. Activiteiten als La semaine de la francophonie en reisjes naar Villangues, Lille en Parijs zijn voor jou als docent de kers op de taart!

Wij ...

Bieden openbaar onderwijs met een meer dan innovatief karakter. In een maatschappij die non-stop verandert is het noodzakelijk dat leerlingen worden toegerust met voldoende 21st century skills. Onze leerlingen van mavo, havo en atheneum krijgen allen dezelfde kansen om deze vaardigheden te ontwikkelen, onder andere dankzij onze talentenstromen Art Factory, Sports en Technasium. Dit alles binnen een kleinschalige, goedgeorganiseerde scholengemeenschap met 1300+ leerlingen. De driehoek van leerling, ouders en school is bepalend voor het onderwijsleerproces van kinderen. Kwaliteit, orde, rust en regelmaat staat bij ons aan het begin van iedere schooldag, waarbij we niet alleen aandacht hebben voor onze leerlingen, maar ook voor hun ouders.

Zie jij een match in het bovenstaande en heb jij zin om het vak Frans tot het leukste vak op onze school te maken? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Travaillons ensemble, et vivons la francophonie !

Stuur je brief en cv per mail naar Angelica Branderhorst: abranderhorst@stichtingovo.nl. Sluitingsdatum: vrijdag 7 juni

Concreet:

• Ingangsdatum 26-08-2024

• 0,8fte • Onderbouw mavo havo atheneum

• Bevoegd tweedegraads

• Uitzicht op vaste aanstelling

• Standplaats Gorinchem

• Salariëring conform CAO VO