Afdrukken
Camphusianum voor edukans

Bij de opening van het schooljaar werd de Goede Doelen Commissie van het Gymnasium Camphusianum in het zonnetje gezet. Henk van der Leen van stichting Edukans sprak zijn waardering uit voor de inzet van deze enthousiaste Gorkumse leerlingen.

 

In de tweede helft van het schooljaar 2015-2016 heeft de GDC actie gevoerd voor Edukans. Deze stichting stimuleert wereldwijd beter onderwijs en heeft projecten in allerlei landen waaronder Ghana. Het project Going Global verbindt Nederlandse middelbare scholen met scholen in ontwikkelingslanden en maakt scholieren bewust van het belang van goed onderwijs, waar ook ter wereld. Tijdens verschillende ouderavonden werden appelflappen verkocht, de commissie zamelde geld in tijdens de Open Dag en organiseerde een sponsorloop tijdens de sportdag.

Charonne Kant, leerling uit klas 3C en lid van de Goede Doelen Commissie, heeft in de voorjaarsvakantie met eigen ogen kunnen zien hoe goed het geld besteed wordt. In het kader van het project Going Global van Edukans reisde ze tien dagen door Ghana. Na thuiskomst heeft Charonne diverse indrukwekkende presentaties gegeven over haar reis.

160906 GC edukans DSC04239 Charonne GDC160906 GC edukans Charonne GDC