Nieuws middelbare scholen

Mondkapje op school

Ook voor middelbare scholen heeft de Rijksoverheid inmiddels een dringend advies gegeven mondkapjes te dragen. Dit hoeft alleen tijdens het verplaatsen door het gebouw en sommige praktijklessen, niet als je aan een tafel in de klas of kantine zit.

We doen wat we kunnen om te zorgen dat leerlingen en docenten zo veilig mogelijk naar school kunnen. De middelbare scholen van Stichting OVO volgen daarom de adviezen van de Rijksoverheid en het RIVM.

Vanaf maandag 5 oktober vragen we leerlingen, medewerkers en bezoekers van onze middelbare scholen mondkapjes te dragen tijdens het verplaatsen in de school. Daarnaast blijven de basisregels gelden: anderhalve meter afstand tot volwassenen, handen ontsmetten, niezen/hoesten in je elleboog en thuisblijven bij klachten.

Samen kunnen we dit!

 

Veel activiteiten kunnen niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen, maar een feestelijke diploma-uitreiking hoort er gewoon bij.

De OVO scholen hebben hun creativiteit ingezet om alle geslaagde leerlingen een diploma-uitreiking te geven om nooit te vergeten.

Het vakwerk op het Omnia College is uniek. Vanaf het eerste jaar kun je onderzoek doen naar welke vakwerkklas je echt wilt gaan doen! Is de vakwerkklas die je hebt gekozen toch niet wat je ervan had verwacht? Geen probleem, dan kies je de volgende periode een andere, wel zo makkelijk! In jaar 3 & 4 ga je gericht kiezen en ga je de door jou gekozen vakwerkklas helemaal verkennen. We stellen de vakwerkklassen graag even aan je voor.

Op de middelbare scholen is hard gewerkt aan het voorbereiden van het "anderhalve meter onderwijs". De indeling van lokalen, gangen, kantines, de schooltijden, roosters, trappenhuizen, alles is aangepast. Dat is voor iedereen even wennen. Onze scholen maakten video's om iedereen vast te laten zien wat er straks verwacht wordt.

 Merewade Praktijkschool

Omnia College

Fortes Lyceum

De leerlingen van Zorg & Welzijn op Omnia College hebben een workshop aangeboden gekregen bij de kappersopleiding van het Da Vinci College (mbo). Omdat haarverzorging een keuzevak is bij Zorg & Welzijn konden geïnteresseerde leerlingen hier aan deelnemen. Tijdens deze workshop werd er geoefend met het verven van uitgroei, föhnen en stylen van het haar. De leerlingen hebben het als leuk en leerzaam ervaren!

Zorg & Welzijn is dit jaar wederom gevraagd om te ondersteunen bij diverse Sinterklaas activiteiten. OP 26 november stond de Sinterklaas gym op de planning in de Oosterbliek. Leerlingen van Zorg & Welzijn stonden om 8 uur al klaar om alle enthousiaste basisschoolleerlingen te helpen bij de verschillende activiteiten.