Nieuws middelbare scholen

De grootste ambitie van het Fortes Lyceum is om het beste uit alle leerlingen naar boven te halen. Dat gaat nóg beter lukken door te starten met een zesjarige havo.

Het Fortes Lyceum merkt de afgelopen jaren namelijk dat steeds meer leerlingen met een mavo-advies een havodiploma willen behalen. Twee nieuwe ontwikkelingen zullen de leerlingen op het Fortes daarbij helpen: het maatwerk in het zesjarig traject waarbinnen de leerlingen na mavo ook havo afronden en de upgrade van het vak Engels waar we nu ook op mavo en havo toewerken naar Cambridge examens.

Traditiegetrouw komen de open dagen van de middelbare scholen er weer aan. Kijk op naardemiddelbare.nl voor alle komende momenten om kennis te maken met de openbare middelbare scholen.

Woensdag 1 november was voor het Camphusianum een spannende dag. Na vier jaren was de school weer aan de beurt om bezocht te worden door een delegatie van de vereniging Begaafdheidsprofielscholen. Die dag werd dan ook gevuld met talloze gesprekken van de delegatieleden met ouders, leerlingen, collega’s en samenwerkingspartners om een goede indruk te krijgen van waar het Camphusianum nu staat als centrum voor begaafdheidsonderwijs in de wijde regio. Gesterkt door de vele positieve reacties, keerde de delegatie aan het einde van de dag welgemoed huiswaarts, en bracht advies uit aan het bestuur van de vereniging om het Camphusianum wederom het predicaat Begaafdheidsprofielschool toe te kennen. Daarmee gaat de school verder om de (hoog)begaafde leerlingen van het basisonderwijs en van het gymnasium steeds meer mogelijkheden te bieden hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Sinds schooljaar 2015-2016 brengt Fortes Lyceum de buitenwereld van de actualiteit de school in. En dat doen we via een lezingencyclus onder de hoed van Fortes Academy. We vinden sprekers die inspireren, motiveren en het kritisch denkvermogen van onze VWO’ers prikkelen. Vaak zijn het mensen die zich met een regelmaat laten zien bij populair-wetenschappelijke TV-programma’s, op social media en bij DWDD. De thema’s zijn actueel, academisch en aansprekend voor onze atheneum bovenbouw.

Inmiddels is een keur aan wetenschaps- en kennisgebieden aan onze leerlingen gepresenteerd. Zo konden we o.a. genieten van Ylva Poelman over bionica, Jacco Pekelder over terrorisme, Govert Schilling over het heelal, Rob Wijnberg (De Correspondent) over het nieuws. Deze maand was Liesbeth Smit te gast. Als voedingswetenschapper en wetenschapsjournalist zet zij voedselhypes in een wetenschappelijk perspectief.

Verschillende momenten vol informatie en indrukken voor ouders en leerlingen in groep 7 en 8. Komt u ook? www.naardemiddelbare.nl.