Nieuws middelbare scholen

Naar de middelbare

Vrolijke en soms gespannen gezichtjes bij de leerlingen uit groep 7 en 8 die woensdag de middelbare scholen van Stichting OVO bezochten. Voor deze leerlingen en hun ouders start een bijzondere tijd. Zij gaan kennismaken met de middelbare scholen om te kijken welke school bij hen past.

Vita College nieuwe naam voor de praktijkschool

"Vanaf nu zijn we officieel Vita College!" Aldus de enthousiaste directeur van Vita, vorig jaar nog Merewade Praktijkschool. Het is de eerste woensdagochtend van het schooljaar en vrolijke leerlingen staan voor de school.

Jaarlijks organiseren het Omnia College en Rotaryclub Gorinchem samen het kerstontbijt voor alleenstaande ouderen en minderbedeelden. Elke vrijdag voor Kerst ontmoeten we elkaar op het Omnia College, waar de Rotaryleden de bezoekers over de rode loper begeleiden naar het muzikaal omlijste ontbijt en de bingo. Corona maakt dat nu helaas onmogelijk en onwenselijk, terwijl we nu juist zo’n behoefte hebben aan saamhorigheid. Daarom laten wij dit jaar toch ook weer onze kerstharten spreken, maar dan coronaproof. Rotaryclub Gorinchem en het Omnia College verzorgen een kerstontbijt bij de mensen thuis. Vrijdagochtend 18 december bezorgen we maar liefst 230 kerstontbijtboxen in Gorinchem. De afdeling HBR (Horeca, Bakkerij & Recreatie) gaat op donderdagavond met de leerlingen zo’n 230 Omnia ontbijtboxen vullen die op vrijdag, vroeg in de ochtend bezorgd gaan worden door Rotaryclub Gorinchem. We werken samen met gemeenschapshuis De Bogerd, Poort 6 (Piazza flat), Stichting MEE-AV, Ouderenbond KOB, het Leger des Heils en Huis & Haard. Onze brugklassers ontwerpen bij het vak Media & Vormgeving een mooie kerstkaart voor in de box. Ook lokale bedrijven doen mee. Zo verzorgt Multivlaai Gorinchem een kortingsbon en assisteren medewerkers van Rabobank Gorinchem bij de distributie. Erik Blankenstein, teamleider

Alles is anders dit jaar, dus ook het aanmelden bij de middelbare school. Ook dit gaat online, vaak heb je daarna nog wel contact met de school.

De Goede Doelen Commissie (afgekort GDC) is op het Camphusianum een actieve commissie, bestaande uit ongeveer 20 gemotiveerde leerlingen, die door middel van acties in en rondom de school geld ophaalt voor het goede doel. Dit kunnen verschillende doelen zijn, zoals bijvoorbeeld The Ocean Cleanup, AMREF Flying Doctors of Artsen zonder Grenzen. Ieder jaar halen wij in ieder geval een mooi bedrag op voor Edukans en om het jaar mogen wij dan iemand met Edukans mee op reis sturen om te zien wat voor mooi werk zij doen in ontwikkelingslanden! Ook in schooljaar 2020-2021 halen wij geld op voor dit mooie doel. 

In de afgelopen jaren hebben wij talloze acties georganiseerd om geld op te halen. ‘Camping Camphusianum’ bijvoorbeeld: tegen betaling een nachtje met vrienden op school verblijven en jezelf vermaken met bijvoorbeeld lasergamen, films en spelletjes. Of onze jaarlijkse Kerstkermis, waarbij leerlingen en docenten tijdens een gezellige middag op school spelletjes organiseren of eten/drinken verkopen om zo geld op te halen. Daarnaast hebben wij twee jaar geleden, tijdens ons lustrumjaar, voor het eerste de echte ‘Camphusianum-hoodies’ ontworpen en verkocht, een daverend succes!

Dit schooljaar is natuurlijk een tikje anders: COVID 19 treft ons allemaal, ook de GDC. Om toch nog iets leuks te organiseren en een mooi bedrag bij elkaar te verzamelen voor Edukans hebben wij een alternatieve kerstviering bedacht. De Kerstkermis wordt in verkleinde versie opgezet voor onderbouwleerlingen en voor de bovenbouwleerlingen wordt een heuse Kerst-pubquiz georganiseerd. Bij beide acties zal de GDC oliebollen, appelflappen, etc. verkopen. Zo proberen wij ondanks alle teleurstellingen van dit jaar toch nog een warme kerstsfeer door de school te verspreiden! Ook zal in het voorjaar een speciale corona-editie van de Camphusianum-trui verschijnen, inclusief passend design.