Nieuws middelbare scholen

De eerste sporters hebben de splinternieuwe Fortes Hal in gebruik genomen!

Naar de middelbare

Vrolijke en soms gespannen gezichtjes bij de leerlingen uit groep 7 en 8 die woensdag de middelbare scholen van Stichting OVO bezochten. Voor deze leerlingen en hun ouders start een bijzondere tijd. Zij gaan kennismaken met de middelbare scholen om te kijken welke school bij hen past.

Alles is anders dit jaar, dus ook het aanmelden bij de middelbare school. Ook dit gaat online, vaak heb je daarna nog wel contact met de school.

Vita College nieuwe naam voor de praktijkschool

"Vanaf nu zijn we officieel Vita College!" Aldus de enthousiaste directeur van Vita, vorig jaar nog Merewade Praktijkschool. Het is de eerste woensdagochtend van het schooljaar en vrolijke leerlingen staan voor de school.

Jaarlijks organiseren het Omnia College en Rotaryclub Gorinchem samen het kerstontbijt voor alleenstaande ouderen en minderbedeelden. Elke vrijdag voor Kerst ontmoeten we elkaar op het Omnia College, waar de Rotaryleden de bezoekers over de rode loper begeleiden naar het muzikaal omlijste ontbijt en de bingo. Corona maakt dat nu helaas onmogelijk en onwenselijk, terwijl we nu juist zo’n behoefte hebben aan saamhorigheid. Daarom laten wij dit jaar toch ook weer onze kerstharten spreken, maar dan coronaproof. Rotaryclub Gorinchem en het Omnia College verzorgen een kerstontbijt bij de mensen thuis. Vrijdagochtend 18 december bezorgen we maar liefst 230 kerstontbijtboxen in Gorinchem. De afdeling HBR (Horeca, Bakkerij & Recreatie) gaat op donderdagavond met de leerlingen zo’n 230 Omnia ontbijtboxen vullen die op vrijdag, vroeg in de ochtend bezorgd gaan worden door Rotaryclub Gorinchem. We werken samen met gemeenschapshuis De Bogerd, Poort 6 (Piazza flat), Stichting MEE-AV, Ouderenbond KOB, het Leger des Heils en Huis & Haard. Onze brugklassers ontwerpen bij het vak Media & Vormgeving een mooie kerstkaart voor in de box. Ook lokale bedrijven doen mee. Zo verzorgt Multivlaai Gorinchem een kortingsbon en assisteren medewerkers van Rabobank Gorinchem bij de distributie. Erik Blankenstein, teamleider