Afdrukken

SAMEN STAAN WE KLAAR

Wij willen graag Oekraïense vluchtelingen met en door de stad en Regio opvangen waarbij zowel organisaties als particulieren uitgenodigd worden hulp te bieden.

In alle Gemeentes is het inmiddels duidelijk dat deze kinderen zich moeten aanmelden bij de Gemeente. Daar worden ze ingeschreven. Vervolgens zullen deze kinderen worden verdeeld over diverse scholen.

Met elkaar kunnen we voor deze kinderen en gezinnen een veilige haven zijn.

 

Wat kunt u betekenen?

Momenteel lopen er diverse procedures hoe dit moet worden ingevuld.

Maar om straks op tijd klaar te zijn en staan, moeten we nu al gaan inventariseren en beschikbare mensen zien te bereiken.

Wie zoeken we; (oud) leerkrachten po en vo , onderwijsassistenten, ouders ( ook Oekraïense ouders die Engels spreken) ZZP-ers, vrijwilligers (met of zonder onderwijsbevoegdheid). Allen zouden goed ingezet kunnen worden.

Alle hulp is welkom en derhalve alvast de vraag om deze oproep in het eigen netwerk te delen, zodat we het bereik daarmee al vergroten.

 

Informatie en solliciteren:

Voor een informatief gesprek of vragen kunt u contact opnemen met Rob Vroegh – Stichting OVO - via 06-19834161 of per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

“Als stad van Tolerantie willen we bijdragen aan het bieden van een veilige plek als dit nodig is.”

Ook Gorinchem en de Regio spreekt haar solidariteit uit met de Oekraïne en het Oekraïense volk.

De oorlog in Oekraïne bestaat niet alleen meer uit de beelden op tv.

Er is een stroom van vluchtelingen op gang gekomen. Miljoenen mensen zijn de oorlog ontvlucht. De Nederlandse regering heeft terecht aangegeven om deze mensen ruimhartig op te vangen. Al deze kinderen hebben recht op onderwijs. En hier zullen alle scholen in de regio (van alle Stichtingen) voor gaan zorgen. We gaan dit met elkaar doen.