Hey ik ben Lamar. Ik was gevraagd om een filmpje te maken over eigenaarschap. Ik zei ja, maar ik kon het niet alleen dus vroeg ik mijn vriendin Manal om mij te helpen. En zij zei: “ja”. We gingen ons stukje oefenen en leren. Het ging goed, heel goed. We wisten wat we moesten zeggen. Wij houden van eigenaarschap en we wisten er al veel over dus spraken we uit ons hart en het ging perfect.

 

Maar waarom hebben we het filmpje gemaakt? We willen dat kinderen leren hoe eigenaarschap, reflectie en mindset in elkaar zit. En we willen dat kinderen snappen hoe belangrijk eigenaarschap is. Want als je eigenaarschap hebt, moet je het ook serieus nemen. Je moet het voor jezelf doen. En dat is waarom we dit filmpje hebben gemaakt.

Maar wat hebben wij dan gedaan? Eerst gingen we naar twee leerkrachten die heel veel weten over eigenaarschap we hebben aan die leerkrachten vragen gesteld over eigenaarschap. Daarna gingen we de klassen rond om kinderen te interviewen. Het ging allemaal goed. Ik, Lamar, stelde de vragen en Manal stelde de kinderen gerust en hielp ze het goed uitleggen.

Toen waren we aangekomen bij groep 7 waar veel over mindset wordt gesproken. Ik, Manal, was eindelijk aan de beurt. Ik vond het raar want ik was zenuwachtig. Ik was ook bij alle andere kinderen geweest en toen was ik niet zenuwachtig. Maar ja, ik heb het gedaan en het was heel leuk.

We hopen dat alle scholen dit gaan doen, zodat alle kinderen eigenaarschap meekrijgen.

Met vriendelijke groeten: Manal, Lamar en Daltonschool de Poorter.

 

Bekijk hier het filmpje!