De eerste leerlingen van Montessori Hoog Dalem openden maandag 9 september officieel hun lokaal. Samen met hun juffen Saskia van Willigen en Anna Maarse hadden de meiden ’s-ochtends feestelijke fruithapjes gemaakt voor de genodigden. Een leuke start van het schooljaar op hun nieuwe school.

 

Een nieuwe school openen is natuurlijk spannend, voor de leerlingen, maar zeker ook voor de leerkrachten en directie. Gerda Mulder geeft aan dat ze blij is met deze twee leerlingen, maar dat er natuurlijk meer leerlingen verwacht worden. “Ik heb verschillende ouders gesproken die serieuze interesse hebben. Er zijn ook al een paar leerlingen ingeschreven die in de komende periode instromen. Daarnaast hebben we 19 september een informatieavond waarvoor tot nu toe 20 mensen zijn aangemeld. Meer ouders zijn natuurlijk nog van harte welkom.”

Vorige week zijn verschillende leerkrachten van Stichting OVO gestart met de Montessoriopleiding naast hun gewone werk op school. Een pittige opgave, maar aan de enthousiaste deelname was te zien dat ze het graag doen. Anna en Saskia starten naast de opleiding dus hun klasje op de Montessori, voorlopig op een tijdelijke locatie in Laag Dalem. Het lokaal is gevuld met gloednieuw montessorimateriaal. We zien een hoek met een tent, verrekijker en boekjes, een hoek met potloden en verschillende vormen blokken, de karakteristieke montessori letterbordjes zijn op verschillende plekken te vinden. Kortom alles nodigt uit om te spelen, ontdekken en leren.

Saskia en Anna zijn blij met deze start en dat stralen ze uit. “Nu hebben we een kleine opening met twee leerlingen, maar straks als we het echte gebouw in Hoog Dalem openen, pakken we het groter aan en dan krijgen deze meiden een ereplekje als eerste leerlingen van de school.”