Opening IKC Merweplein

‘Nog leuker dan een verjaardagsfeestje’ volgens een leerling van groep 2

‘Het begeleiden van de peuter, vond ik het gaafst’, zei een leerling uit groep 8

 

Sinds vrijdag 3-10 vormen openbare basisschool De Merwedonk en Stichting Kinderopvang Gorinchem samen het Integraal Kindcentrum (IKC) ‘Merweplein’. Het IKC is een bruisende voorziening waar onderwijs en kinderopvang nog intenser samenwerken en vanuit een gezamenlijke visie en één doorgaande lijn, samen met ouders, werken aan een brede ontwikkeling van kinderen.

Eén groot feest was het afgelopen vrijdag voor alle kinderen aan de Merwe Donk 2-8. Workshops muziek, een voorstelling voor de peuters- kleuters, dance, drumtastics, basketball, bootcamp, Wing Chung en tot slot een ijsje eten. De kinderen genoten samen van alle festiviteiten.

’s Morgens is het Kindcentrum geopend door de Wethouder van Onderwijs Marcel Doodkorte en Eva Dansen van Jeugdzorg. Zij onthulden het nieuwe logo met de nieuwe naam. Dit gebeurde in aanwezigheid van alle kinderen, veel ouders en genodigden. Beide wethouders genoten van de samenwerking tussen oudere en jongere kinderen bij de openingsdans.

“Ons IKC is voor álle kinderen dé plek om op te groeien: om te leren en te ontwikkelen”, aldus Marion de Fijter, directeur obs De Merwedonk. “We werken nauw samen met de kinder- en peuteropvang. Ook het onderwijs en de buitenschoolse opvang liggen in elkaars verlengde.
Ouders zijn vanaf de inschrijving bij de zwangerschap tot aan de middelbare school verzekerd van een dynamisch aanbod van opvang, onderwijs en activiteiten.”

“Kinderen die extra zorg of uitdaging nodig hebben, profiteren van onze gemeenschappelijke aanpak”, vult Erna Koks, locatiemanager SKG aan. “Thema’s en activiteiten plannen we samen. Zo versterken we elkaar. De peuters en kleuters zitten naast elkaar in het gebouw. Ouders hebben te maken met één samenwerkend team van medewerkers en ontvangen informatie vanuit één loket.”

Het Merweplein is het eerste IKC in Gorinchem en is gevestigd aan de Merwe Donk 2-8. Het IKC is alle werkdagen, 52 weken per jaar, tussen 07.00 en 18.30 uur open voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. “Binnen het IKC doen we meer dan opvang en leren. Er is ook ruimte voor het ontwikkelen van talenten op het gebied van sportiviteit, cultuur en creativiteit”, vervolgt de Fijter. “Kinderen kunnen typeles krijgen, Engelse lessen volgen bij Extra English4Kids, muziek maken met muziekschool Gorinchem en elke donderdagmiddag energie opdoen en ontladen bij de medewerkers van Gorinchem Beweegt.”

Het IKC heeft een wijkfunctie waar kinderen en hun ouders gebruik kunnen maken van een vitaal aanbod. Door de verbindende rol in de wijk kunnen krachten worden gebundeld met andere partijen die binnen het IKC-concept passen. Het IKC wil daarom ook samenwerken met de bibliotheek, RIVAS en sportverenigingen. Tevens is er dit jaar een nieuwe Sport-BSO geopend bij de buren, namelijk voetbalvereniging GJS.

Voor meer informatie over IKC Merweplein kunt u contact opnemen met Marion de Fijter, tel.: 0183 681100 of Erna Koks, tel.: 06 24502229