Nieuws basisscholen

Sterk op de Anne Frank

Op de Anne Frankschool staan we STERK. 

Samen, Trots, Eerlijk, Respect en Kwaliteit

En dat straalt nu ook van het gebouw. Foto's van de 160 leerlingen van de school schitteren in een kunstwerk van Johannes van Camp. 7 Meter lang staat het woord STERK in vrolijke kleuren en met vrolijke gezichten op de muur van de school. Al 60 jaar is de basisschool een STERK centraal punt in de wijk.

Zomerschool op De Poorter

Op Daltonschool De Poorter waren leerlingen ook in de vakantie welkom. In de vijfde week van de vakantie was er namelijk zomerschool! Niet met de normale lessen, maar met eigen leervragen van de kinderen. Lees meer bij De Stad Gorinchem...

 

 

Dinsdag 1 februari was een bijzondere dag. Vanessa was jarig en werd vier jaar oud. Daarmee werd zij officieel leerling op de basisschool J.P. Waale. De J.P. Waale telt met haar komst tweehonderd leerlingen.

“Elke nieuwe leerling op school is natuurlijk een klein feestje.” aldus directeur Hellen Blom “Maar dat we nu 200 leerlingen op school hebben voelt extra bijzonder.” De school is een paar jaar geleden al uitgebreid met lokalen in het gebouw naast de school en heeft dus de ruimte om verder te groeien.

Het eerste wat kleine Vanessa gaat leren? De high five van de school natuurlijk!

 

 

Urban les op de Anne Frankschool

Leerlingen van groep 6, 7 en 8 op de Anne Frankschool krijgen vanaf nu iedere vrijdag een heel bijzondere les. Vanuit het project Streetwise staat er een coole, of ‘zieke’, leerkracht voor de klas uit de urban cultuur.
Zo krijgen leerlingen op vrijdag les op een andere manier dan de rest van de week én worden reguliere leerkrachten vrijgespeeld, wat helpt bij het lerarentekort.